Select Page

Hoeveel kost een huis in S Gravenbrakel

Mediaanprijs van een huis in S Gravenbrakel

De mediaanprijs van een huis in S Gravenbrakel bedraagt €240 000. Dat blijkt uit recent onderzoek (2023) van statbel. Voor een huis in S Gravenbrakel tel je dus al snel enkele honderdduizenden euro’s neer.

Mediaanprijs (€) van een huis in S Gravenbrakel (2023)

Mediaanprijs (€) van een huis in S Gravenbrakel (2020)

%

Prijzen in S Gravenbrakel zijn gestegen met (t.o.v. 2020)

In 2022 betaalde je voor een huis in S Gravenbrakel nog €245000

Verkoopprijzen in S Gravenbrakel

In S Gravenbrakel betaal je €240 000 om een huis te kopen. In 2010 was dat nog €165 000. De prijs is dus gestegen met 45,45% sinds 2010. De mediaan prijs van een huis in België bedraagt €290 000 (2020: €245 000). In het Vlaamse Gewest betaal je voor een nieuwe woonst al snel €328 800 (2020: €275 000) terwijl je in het Waalse Gewest al een nieuwe woonplaats kan kopen voor €205 000 (2020: €180 000).

Hoeveel kost een huis?

Mediaanprijs (€) van een huis in S Gravenbrakel (2010)

%

Prijzen in S Gravenbrakel zijn gestegen met (t.o.v. 2010)

Prijs van een appartement in S Gravenbrakel

In S Gravenbrakel betaal je voor een appartement €207 500. Die prijs is met 45,61% gestegen sinds 2010. Toen betaalde je de mediaanprijs van €142 500 voor een appartement in S Gravenbrakel.

Gesloten – en halfopen bebouwing prijzen in S Gravenbrakel

Voor een gesloten- of halfopen huis betaal je in S Gravenbrakel €220 000. Die mediaanprijs is sinds 2010 (€150 000) gestegen met 46,67%.

Open bebouwing huisprijzen in S Gravenbrakel

De mediaaprijs van een open bebouwing in de gemeente S Gravenbrakel komt op €320 000. De prijs is gestegen met 31,63%. In 2010 bedroeg de mediaanprijs van een open bebouwd huis nog €243 100.

Een huis kopen of verkopen in S Gravenbrakel

Ontdek makelaars met beschikbare huizen in S Gravenbrakel. Ze kunnen je helpen bij de aan- of verkoop van je huis, appartement of grond in S Gravenbrakel. Er komt heel wat kijken bij de verkoop van je huis, ook in S Gravenbrakel moet je op specifieke zaken letten. De juiste makelaar kan je helpen om je woning boven de mediaanprijs te verkopen. Ontdek het aanbod en tips van de makelaar in je buurt.

Je huis verkopen

Makelaars in S Gravenbrakel

Ben je op zoek naar een makelaar in S Gravenbrakel om je huis te verkopen? Of misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe woning? Ontdek het aanbod van de makelaars.

Momenteel nog geen makelaars geregistreerd in S Gravenbrakel.

Ben jij makelaar en sta je hier nog niet tussen? Contacteer ons

Welke prijs betaal je voor een huis in S Gravenbrakel?

Een huis vraagt een forse kapitaalsinvestering. Om die grote kost te behappen gaan veel mensen een lening aan. Wat vaak vergeten wordt is dat bovenop de mediaanprijs van €240 000 nog extra kosten dienen betaald te worden. Deze kosten zijn algemeen in België bij de aankoop van een pand.

Registratierechten

Bij de aankoop & verkoop van een huis in S Gravenbrakel moet je een akte laten registreren. Per registratie van zo een akte moet je in België belastingen betalen. Deze belastingen noemen we de registratierechten (Gewijzigd sinds 01/01/2022).

  • Vlaanderen: 3% voor je eerste gezinswoning
  • Vlaanderen: 12% voor een bouwgrond
  • Vlaanderen: 12% vanaf je tweede woning
  • Wallonië en Brussel: 12,5%

Bij de aankoop van een nieuwbouw huis kan je de kosten van de registratierechten beperken. Vraag hiervoor aan om de verkoop onder de btw-verplichting te laten vallen. Je betaald dan enkel registratierechten op de grond en btw op het huis zelf. Deze rechten worden altijd via de notaris betaald.

Notaris kosten

Naast de registratierechten worden er ook notaris kosten in rekening gebracht. Dit zijn kosten voor het uitvoeren en indienen van administratieve formaliteiten bij de aankoop of verkoop van jouw huis in S Gravenbrakel.

Aktekosten

Vooraleer de notaris een aankoopakte kan creëren moeten er bepaalde opzoekwerken uitgevoerd worden. Denk aan een stedenbouwkundige opzoekingen, bodemattesten, … Kosten die hierbij gemaakt worden zullen aan de koper doorgerekend worden. Hier bestaan geen vaste bedragen voor. De aktekosten zijn dus sterk afhankelijk van de complexiteit en tarieven in S Gravenbrakel.

Ereloon van de notaris

De notaris rekent ook de tijd die gespendeerd wordt aan het opstellen van de akte. Het ereloon omvat ook de nodige hulp bij de aankoop van je huis. Gemiddeld bedraagt het ereloon 1% van de aankoopprijs. Afhankelijk van de prijs daalt het percentage voor het ereloon. Het ereloon is bij wet vastgelegd en start bij 1,3% en verminderd maximaal tot 0,057%. Je betaalt 21% BTW op het ereloon.

Kosten van hypothecaire lening

Ook je hypothecaire lening wordt door de notaris geregistreerd. Hiervoor betaal je dus een inschrijvingsbedrag. Ook dit is een percentage, je betaald 0,30% op het geleende bedrag.

Onroerende voorheffing

Deze jaarlijkse belasting wordt berekend op basis van het kadastraal inkomen. Het is dus geen extra kost bij de aankoop van je huis maar je houd hier best rekening mee naar de toekomst toe.

Extra kosten na de aankoop van een huis in S Gravenbrakel, een overzicht

Naast belastingen komen er nog extra kosten kijken bij het bezitten van een huis. Denk aan de nodige verzekeringen (Schuldsaldoverzekering, brandverzekering, …), kosten van de verhuis, het onderhoud van je huis, vaste kosten, …

Wanneer je voor het eerst alleen gaat wonen komen er dus heel wat extra kosten bij kijken. Door op voorhand een lijstje te maken met alle kosten behoud je een duidelijk overzicht.

Blog artikels

Alles wat je moet weten over notaris kosten

Alles wat je moet weten over notaris kosten

Alles wat je moet weten over notaris kosten Wil jij een woning kopen? Houdt dan boven op de aankoopprijs van je woning rekening met notaris kosten. Deze zijn verplicht te bepalen aan je de notaris bij de overdracht van je woning. Notariskosten bestaan niet enkel uit...

Kosten bij de aankoop van een huis

Kosten bij de aankoop van een huis

Kosten bij de aankoop van een huis Ga jij een eerste huis kopen? Proficiat! Houdt er wel rekening mee dat je naast het aankoopbedrag ook een budget moet voorzien voor de kosten die komen kijken bij de aankoop van een huis. We lijsten de kosten allemaal even voor je...

Kosten bij de aankoop van een appartement

Kosten bij de aankoop van een appartement

Kosten bij de aankoop van een appartement Wil jij een appartement kopen? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Want jammer genoeg is het niet enkel de aankoopprijs van het appartement dat je moet betalen. Hier komen nog heel wat kosten bovenop. Denk...